Spar penge på varmeregningen

Varme er noget af det, som vi bruger alle flest penge på hver måned, når vi skal betale regningerne. Sådan er det for mange mennesker. Det er en stor vigtighed, som man ikke kan undvære. Der er jo ingen der er interesseret i at fryse. Men hvis du kunne tænke dig at spare på økonomien i det kolde vintermåneder, så bør du overveje at investere i en biopejs. En biopejs er et skorstensfrit ildsted, som kan placere lige hvor du vil i din lejlighed eller dit hus. Modsat den almindelige brændeovn så brænder biopejsen på bioethanol. Den kan skabe en god varme i rummet, og kan være medvirkende til at du kan skrue ned for radiatorerne og varmen.

Fordele ved biopejse

Der er til sammenligning med en almindelig brændeovn mange fordele ved at investere i en biopejs. Der er både design- og indretningsmæssige fordele. Men der er også miljøvenlige fordele. Den brænder på bioethanol, som er et CO2 venligt brændemiddel. Når bioethanol brændes, er de CO2 neutrale, hvilket betyder at de gasser, som udgives ved brænding svarer til den mængde CO2, som planten samlede op under vækst. Den CO2 som frigives kan igen absorberes af planter til produktion af bioethanol. De designmæssige fordele er, at du kan placere i biopejs overalt i boligen. Den brænder nemlig uden aske og røg, og har ingen lugt! Det betyder du kan bruge din biopejs på mange flere måder end en almindelig brændeovn. Det kunne eksempelvis være som et åbent ildsted eller som en rumdeler.

Så meget varmer en biopejs

En biopejs afgiver en forholdsvis god varme. Men det er vigtigt at understrege, at en biopejs ikke skal købes med det formål af at være den primære varmekilde. Det skal være et supplement, og skal hjælpe med at formindske varmeregningen, så du kan spare nogle penge. En typisk biopejs giver 2-4 kW i timen, men det afhænger selvfølgelig også af størrelsen på den valgte biopejs model. Det vil betyde, at biopejsen kan opvarme et rum på 20-50 m2.

Det koster selvfølgelig lidt at investere i en biopejs. Og dertil skal det også siges, at bioethanol er dyrere at brænde end almindelig træ. En liter bioethanol vil brænde i ca. 3 timer, hvor det vil skabe smukke gule flammer. Det giver bare nogle helt andre muligheder og fordele med en biopejs, som man ikke kan opnå med en almindelige brændeovn. Økonomisk er den derfor også lidt dyrere, men den ville være et fint supplement til at minimere varmeregningen. Vil du læse mere om biopejse, kan du læse denne biopejse guide.